Maak kennis met ons

Orthomoleculair specialist

De Orthomoleculaire geneeskunde houdt zich bezig met een optimale aanvoer van de juiste moleculen. Dit zijn vitaminen, mineralen, eiwitten, koolhydraten, vetten, enzymen en ander voedingssupplementen. Ik ben dus voedingsdeskundige . Door de moderne landbouw ontstaan voedingstekorten en daarom worden supplementen gebruikt. Ik help mensen met chronische aandoeningen door  naar de oorzaken van klachten te kijken en deze te behandelen op een natuurgeneeskundige wijze.

WAT DOE IK?

“Ook bij ernstige ziekten zoals diabetes worden voedingssupplementen gebruikt.” – Gertie Niesten

Gertie Niesten
Orthomoleculair specialist

Ik ben Niesten Gertie, Natuurgeneeskundig therapeut.

Ik ben Orthomoleculair therapeut , dit wil zeggen geneeskunde door de optimale moleculaire omgeving te scheppen.

Hoe ?

Door middel van voeding en voedingssupplementen.

De voedingssupplementen zijn vitaminen, mineralen, spoorelementen, vetten, koolhydraten en eiwitten

Onze voeding bevat steeds minder voedingstoffen door onze moderne landbouw.

Er is dan ook een stijging van kanker, hart en vaatziekten en longaandoeningen.

Verder doe ik de Klinische homeopathie. Het gelijke met het gelijke genezen. Bijvoorbeeld kinine geeft koorts. Wanneer men kinine verdund kan het koorts verminderen. Het middel werkt op een orgaan bijvoorbeeld Chelidonium werkt op de lever. Er zijn ook de polychresten , deze erken op verschillende organen of orgaansystemen. Bijvoorbeeld Nux Vomica werkt op het zenuwstelsel, de longen en het spijsverteringstelsel.

Ik doe ook Drainage en ontgifting. Vasten, het bloedgroepdieet van Adamo, De Gemmotherapie. Ik doe ook de Energetische geneeskunde met ying en yang.  Deze geneeskunde kijkt naar het klimaat, voeding, sociaal en emoties.

Drainage en ontgifting

Complemenaire alternatieve geneeskunde

dieet voor vasten . Het bloedgroepdieet . de Gemmotherapie . Dit zijn geneeskrachtige medicijnen van jonge plantenknopjes. De geneeskracht is heel hoog

Klinisch homeopathie

Het gelijk met het gelijke behandelen. De Klinische homeopathie richt zich op de patiënt en op de klacht. Het  medicijn werkt op het  orgaan. De polychresten werken op verschillende organen.

Energetische geneeskunde

Qi =levensenergie  . het doel is de energie in evenwicht te brengen met toniseren of sederen van energiepunten in de meridianen of energiebanen.

Bekijk hier onze planning