Het Milieu

                                                         

Een optimaal milieu is meer welzijn voor alle leven hier op aarde .Een milieu dat verstoord is geeft ziekten aan mens , dier , plant.

Het is niet alleen genetica ook epigenetica en eugenetica.

In oorlogstijd is gebrek aan gepaste voeding , zorg , honger , diefstal sterven heel veel mensen..

De Orthomoleculair geneeskunde is de  leer van een optimale of juiste moleculaire omgeving. Een molecule is het kleinste deel van een stof met nog dezelfde eigenschappen. Wanneer we voeding gebruiken uit onze eigen omgeving vooral groenten en fruit omdat deze de natuurlijke voedingsstoffen zoals vitaminen , mineralen , beschermende stoffen zoals insuline , vezels, water, eiwitten, koolhydraten en vetten..

Een goede Orthomoleculair therapeut zou de tekorten bij iemand ontdekken door iemand te zien.Zo is een droge huid geen goed teken en duidt op tekorten van antioxidanten en essentiële .vetten. De huid zegt veel over een persoon..Een gerimpelde huid duidt op vele vrije radicalen. 

Met het ouder worden gaat het zenuwstelsel en het hormoonstelsel achteruit.  Het slaappatroon verandert. De duur van de slaap verminderd en men is al eens wakker..

Het nemen van antidepressiva , psychopharma en slaapmiddelen is geen oplossing. Alleen in ernstige gevallen..Bij veel stress kan met een goede vriend eens praten of gaan wandelen in de natuur een mogelijke oplossing brengen.. Of ‘s avonds met iemand een kopje kamillethee of lindethee drinken in alle rust..

In de natuur zijn veel mogelijke hulpmiddelen om stress en depressie te behandelen.. Zo is haver een middel met veel vitamine B dat de slaap verlengt.

Het vegetatief zenuwstelsel werkt goed met een balans tussen actie(sympathisch zenuwstelsel) en rust (parasympathisch zenuwstelsel ). Orthomoleculair is dit te beïnvloeden met dranken en eten en voedingssupplementen. . Bv een tas koffie ‘ s morgens is opwekkend en een tas melk met honing is rustgevend  .Carnitine werkt opwekkend en passiebloem incarnatie werkt rustgevend.. De geraffineerde voeding bestaande uit gebak van witte genetische gemanipuleerde bloem, water, , pure suiker ,gist of natriumbicarbonaat, eieren geeft vooral energie maar geen voedingswaarde. De voedingsstoffen worden aan het lichaam onttrokken voor de vertering. Continu een wafeltje of snoep verlaagt de immuniteit. Omdat het darmbioom in verband staat met het zenuwstelsel. We weten al lang dat dementie is diabetes 3 dat vooral verkregen wordt door verkeerde voeding en een zittend leven .

Het wordt hoog tijd dat de CAM geneeskunde wordt toegepast.. Een zwaar geneesmiddel is goed in uiterste noodzaak. In het oppervlaktewater vindt men al antidepressiva terug dat de waterbewoners suf maakt 

Wij leven in een moeilijke tijd door oorlogsvoering met vooral biochemische wapens..bedenk het coronavirus , afzondering  , de covid 19 injecties met de gevolgen . Iedereen heeft een keus hierin gehad maar er waren voorwaarden. . Die de spuit neemt mocht  op café of restaurant..Er is een oversterfte sinds 2021 met het inspuiten van covid 19 vaccin..Dit was ook de bedoeling.?

Wat kan men nu doen om de troep uit je lichaam te krijgen.?  Genetische manipulatie is een gevaar.voor het leven hier op aarde.. Ook de komst met 5G wifi er nog bij zal veel bloedklonters  geven. Ik heb niks tegen geld verdienen , maar het zou goed zijn de gevolgen van deze projecten willen in zien.

Ook de energiecrisis waar zich een groepje elte aan verrijken. De meeste mensen worden armer. Er worden elektrische fietsen en auto’s gepromoot en plots moet de elektriciteit omhoog.

De multiculturele samenwerking werkt niet. Eigen volk telt niet meer.Vreemde mensen krijgen al wat ze nodig hebben..

Het probleem de stikstof crisis.?Ik hoor iets goed. Meer boeren, minder dieren en alles in verhouding tot de hoeveelheid landbouwgrond.. Als je de grond en de dieren gezond houdt is een cadeau voor het leven hier op aarde.. Voedsel verbouwen geeft ook planten die aan fotosynthese doen en zuurstof geven.. De temperatuur op aarde wordt weer normaal met meer planten en bomen, waaronder ook de landbouw.. De gewasbeschermingsmiddelen moeten verminderen.Veel mensen zijn chronisch ziek.. De hoofdoorzaken zijn voedselovergevoeligheden.en emotionele disbalans.. Wanneer de oorzaken positief veranderen is er een kans op herstel .Ook kanker..

Ook is er zo iets als drugsmisbruik dat door veel mensen normaal bevonden worden samen met alcoholmisbruik..Maar hoeveel mensen maken hun eigen leven en dat van anderen hierdoor kapot.?

Nu in februari veel meer licht is waardoor de knopjes aan de bomen en struiken komen samen met het vriesweer is nefast voor de bloei. Ook veel dieren ruien dat te koud wordt met deze lage temperaturen.

Ik zie groenonderhoud nu dat veel bloesem wordt gesnoeid in het begin van de lente terwijl er sapstroom is. Wat is het nut hiervan.?.

Microbiologie.

Pasteur ontdekte dat we van micro- organismen ziek kunnen worden. De micro- organismen hoeven niet ziekteverwekkende te worden.. De dood zetelt in de darmen. Het microbioom , de functie en samenstelling van 100 biljoen bacteriën.De complete collectie van micro- organismen en hun genetisch materiaal vormt het microbioom.

 Erfelijkheidsleer

Gregor Mendel genetica. Het in kaart brengen van het menselijk erfelijk materiaal 25000 genen. De combinatie van mutatie en natuurlijke selectie is de drijvende kracht achter evolutie.

Epigenetica

Rondom de genetica.

Epigenetica omvat de omgevingsfactoren zoals toxinen, de distress , , slechte voeding. De kennis van de lichaamscel. Het epigenoom uit moleculen die het genoom en de expressie ervan beïnvloeden. Bv methyl groepen die zich vastzetten op het DNA. Door op moleculair niveau de genen aan en uit te zetten kunnen we de genen beïnvloeden. Hier is van belang de Orthomoleculair therapie.

Overerven genen epigenen. Epigenen zijn non-genetische genen bepalend voor het fenotype.( Uitdrukking voor de gezamenlijke genen)

Transgenerationele epigenetica 2005 Prof Michael Skinner. Hij was de hoofdonderzoeker van het Center for Reproductive Biology Klassiek reproductief biologisch onderzoek.

Een medewerkster moest zwangere ratten blootstellen aan hormoonontregelaars. Het doel was de geslachtsbepaling. vinclozolin , een fungicide (anti schimmel uit de landbouw) werd gebruikt.

Bij verder onderzoek kwam men tot de vaststelling dat vinclozolin lagere sperma tellingen veroorzaakte bij de nakomelingen.

De blootstelling aan DDT  nog aan de 3 de generatie  ziekten liet zien. Nierziekten, prostaataandoeningen ,eierstok aandoeningen.

Cisplatine ( chemo cisplatine) . Mannen die met cisplatine werden behandeld met kanker en nog kinderen kregen konden stoornissen zoals prostaataandoeningen ,prostaatklachten, nierziekten, obesitas Polyceus ovaria syndroom geven aan de nakomelingen

Roundup kan prostaatziekten, obesitas , nierziekten , , eierstok aandoeningen en zwangerschapsaandoeningen geven.

Onze samenleving heeft echter meer nood en zorg voor elkander nodig. Ook ben ik voor samenwerking op alle gebied. Niet alleen samenwerking maar winsten mogen belanden voor wie werkt. Werken tegen een te laag loon is uitbuiting.

Is er meer welzijn voor iedereen dan krijgt je een mooiere wereld.milieu 

Dit artikel is geschreven door Gertie Niesten, Orthomoleculair therapeut

Leave a Comment