# Immuuniteit

Je immuniteit

Wanneer je een tijd in de regen verblijft en lange tijd nat blijft kun je verkouden worden. Ook bij droog koud weer zijn omstandigheden om verkouden te worden. Nu zijn het je lichaamsvochten die bepalen of je ziek wordt .Een verkoudheid kan overgaan van virale infectie naar een bacteriële infectie , waardoor het slijm geel of groen wordt. Dit is altijd een kenmerk dat je moet rusten en iets doen aan de bacteriële infectie.

Bij een gewone virus verkoudheid kun je gebruik maken van rauw ui , waardoor de slijmen loskomen.

Ik adviseer al bij een gewone verkoudheid te rusten en voor het slapen gaan een citroen uitpersen  die met wat water wordt opgedronken voor het slapen gaan.

Bij een virale infectie geneest je sneller door zink, L Lijsine , vitamine c en vitamine A

Bij een bacteriële infectie kan antibiotica nodig zijn. En het is raadzaam je longen bij de huisarts te laten nakijken. Bij chronisch luchtwegaandoeningen kan ik als therapeut veel betekenen voor te ontgiften en ook het ontzwellen van de slijmvliezen.

Het kan ook zijn dat allergische stoffen in de lucht zijn waardoor je vaak gaat niezen of een neusloop krijgt.
Het zijn meestal pollen afkomstig van planten.. Maar ook treffen we zware metalen en roetdeeltjes van het verkeer en de industrie. Gebruik hier voor antioxidanten. , zoals vitamine A, C, E

Bij tranenvloed is het goed ogentroost dat is druppels voor in de ogen of innemen. Bij allergie voor pollen bestaat Polinosan.

Verder vinden wij afweerstoffen in het bloed de immunoglobulinen genaamd.

IG A tekort houdt verband met luchtwegaandoeningen., systemische lupus erythematosus en coeliakie

Ig B meningococcen en pneumococcus

Het kan voorkomen dat het immuunsysteem niet reageert op herhaaldelijke infectie

Ig G en Ig A tekort veroorzaken steeds terugkerende luchtweginfecties

Ig staat voor immuunoglobuline.

Er zijn immuundeficiënties door erfelijke factoren waardoor slechte groei en herhaaldelijke luchtweginfecties bij kinderen.

Bij hypoplasie ( krimpen van ) van de thymus zijn herhaaldelijke infecties. De thymus zorgt voor de T-cellen van de afweer.

In dit geval past vitamine D en calcium. In dit geval kun je ’s morgens 10 druppels Ribes nigrum gebruiken en ’s avonds Alnus glutinosa

Bij personen die ernstige longinfecties en sinusitis vertonen moeten oppassen met ioniserende straling.

De ziekte van Wiskott_Aldrich  wordt gekenmerkt door frequente infecties, eczeem, petechiën (huidbloedingen)

Er komen defecten voor in de granulocyten ( de cellen die micro-organismen opruimen )  ,waardoor een bacteriële infectie niet goed bestreden worden. De behandeling wordt dan antibiotica.

Het complementsysteem dat niet goed werkt  geeft vaker bacteriële infecties dit kan oedeem geven. Het complementsysteem gebeurt ook door eiwitten. Op de cellen zijn receptoren. De antigenen in het bloed worden erkend door de lichaamscellen.

Het humaan immunodeficientievirus wordt veroorzaakt door besmetting met ander bloed, infecties en seksuele weg. Het ontwikkelen van de ziekte duurt 10 jaar bij aids doet zich ook Kaposisarcoom voor (kanker)

Elaps balance Pervital

Het complementsysteem in het serum van het bloed  wordt gebuikt voor het vernietigen van cellen of bacteriën

De complementeiwitten worden zymogenen genoemd

Overgevoeligheidsreacties zijn te heftige reacties op lichaamsvreemde stoffen , waardoor weefselbeschadiging optreedt.

Bij acute ziekten probeert het lichaam de ziektekiemen kwijt te geraken door uitscheiden.

Ontstekingen zijn een reactie op infecties en tekorten.

Veel ziekten ontstaan door chronisch ontstekingen . Wanneer de ontstekingen niet genezen gaat het over in de verslakkingsfase. De kenmerken hiervan kunnen zijn bruine  vlekken op de huid, nierstenen, reuma, arteriosclerose en goedaardige tumoren zoals polliepen en grijze staar.

Bruine vlekken op de huid zijn leverstoornissen en kunnen met stuwingen te maken hebben. Sulphur dat in detox van Pervital zit kan helpen,

Gal en nierstenen krijgt men ook door verstopping. Taraxicum officinalis kun je gebruiken voor de galwegen en ook Syli marine afkomstig van de mariadistel. Meestal zijn er ook aambeien en verstopping.

De oorzaken van reuma hebben dikwijls te maken met een slechte eiwitvertering door tekort aan maagzuur. Betaine zit in rode biet en tevens worden de galwegen ook verzorgd.

Nierstenen ontstaan door stase in de galwegen.
 Mannen hebben hier meer last van dan vrouwen.

Niersteen ontstaan door het neerslaan van zouten. Om nierstenen te voorkomen is genoeg water drinken.

Nierstenen kan pijn in de flanken of rug veroorzaken. mensen met vaak last van nierstenen kunnen 2 keer er jaar een Rubiakuur volgen met Rubiatabletten.

Reuma zijn aandoeningen en pijn aan spieren en botten en  staan in verband met een slecht werkende lever Hier toe horen artritis, artrose, jicht, spit, stijve nek, en ischias. Chronische ontstekingen zoals het gebit kunnen reuma veroorzaken.

Er is vooral het ureum in het bloed dat pijn en ontstekingen kan geven.

Arteriosclerose ontstaat bij het ouder worden en is een verharding van de arterie .Het heeft te maken met ontstekingen , waardoor afzettingen gebeuren in de slagaders van cholesterol.

Vitamine c is hier belangrijk bij.

Wanneer we de stoffen niet uit de lichaamsvloeistoffen verwijderd krijgen worden onze lichaamscellen aangetast.

Maag en darmzweren. Zweren ontstaan door een defect in de slijmvlieslaag . hierbij moet ik ook denken aan veel zorgen maken. De oorzaken van een maagzweer kan pijnstillers zijn.

Bij een maagzweer heeft men 2 uur na de maaltijd pijn.er kan een opgeblazen gevoel zijn.

Soms heeft men ook verstopping.

Heel dikwijls heeft men brandend maagzuur ,met als oorzaak verkeerde voeding. Ik denk hier dan vooral aan fast food en pittige kruiden. Ook mensen die veel alcohol gebruiken hebben last van hun maag.

2 keer per dag een lepeltje Johannes olie drink een kopje kamillethee tijdens de maaltijden.

Met een maagzweer moet u naar een arts. Dit om bloedingen te voorkomen . In samenwerking met een arts kunt u kiezen voor natuurlijke medicatie..

Bij een maagzweer is het belangrijk vitamine U dat zich in kolen bevindt., een B complex, SAM, zoethout en de mineralen magnesium

Gebruik ’s avonds lindethee of Gemmotherapie Tilia Tomentosa

Hartgebreken. Dit kan door emoties komen zoals misbruik en te kort aan liefde en ander basisbehoeften

Ritmestoornissen van het hart komt door een elektrische geleidingstoornis in hart. Het hart kan te traag gaan zoals bij oudere mensen. Het hart kan te snel gaan. De bloeddruk zou 120 op 80 moeten zijn

Er kan hartfalen zijn door slaapapneu en centraal slaapapneu,: Hierdoor krijgen ten gevolgen van hartproblemen de hersen te weinig bloed  Men is slaperig en moe overdag. Ga naar een arts.

Bij hartfalen is een slechte nierdoorbloeding. Het renine aldosteronsysteem wordt voortdurend geactiveerd. Er ontstaat oedeem door vochtretentie. Gezwollen benen.

Een diureticum gebruikt. Guldenroede kruid is een natuurlijk diureticum.

Hartziekten is een ernstige aandoening en wordt door een Cardioloog behandeld

<Koude handen en voeten wijzen ook op slechte doorbloeding in de haarvaten.

De polsslag is tussen de 60 en 80 slagen per minuut