#STRESS

Stress is een reactie van het lichaam op spanning.

Wanneer een gevaarlijk hond op u afkomt is de energie die vrijkomt van nut om weg te kunnen rennen.

Wanneer je de hele tijd van alles moet kun je stress krijgen. Er komen veel suikers in het bloed en cortisol  die niet gebruikt worden en als een neerslag in de aders komen .Er komen gedachten en emoties op, afkomstig van niet  verwerkte emoties en een gebrek aan basisbehoeften en orgaanstoornissen. De neurotransmitters worden ook beïnvloed door onze gedachten. Neurotransmitters zijn chemische stoffen nodig voor de overdracht van zenuwimpulsen naar de verschillende zenuwcellen.

De belangrijkste oorzaken die tot stress  zijn haast hebben, het niet verkeren in de gewenste situatie, een ongezonde leefstijl met een gebrek aan slaap, veel cafeïne, alcohol en drugsgebruik en een onvolwaardige voeding.

Ook fysieke zwakheden zoals bijnierzwakte, dysbiose in de darmen en het zenuwstelsel dat hapert.

Het is belangrijk je gedachten en emoties op te schrijven en die te veranderen waar mogelijk in positieve gedachten.

De gevolgen van stress kunnen worden psychiatrische aandoeningen, infecties, meningitis,  hartfalen, chronisch pulmonale disease, nieraandoeningen, leveraandoeningen, zweren, HIV infecties en sepsis boven de 45 jaar..

De mogelijke oplossingen beweeg voldoende buiten

Maak tijd voor jezelf en doe iets aangenaam

Eet zo natuurlijk mogelijk vers eten

Gebruik vitamine c

Matig alcohol, cafeïne en drugs en gamen

Mediteer

Bidden

Gedachteloos ademen

Yoga

Sport

Voldoende nachtrust

Stress is gerelateerd aan een slechte leefstijl . Na stress komen meestal psychiatrisch ziekten. Er is een laag risico op sterven door infecties.

Niesten Gertie , Natuurgeneeskundig therapeut

. Ik kan advies geven op het vlak van voeding en supplementen. Ook homeopathisch  advies kan ik geven over stress en angsten.

Email : info@weesgezond.com

www.weesgezond.com