Vitamine 3D

calciumstofwisseling voor gezonde botten

Vitamine D speelt met name een rol in de calciumstofwisseling, die belangrijk is voor gezonde botten, een sterk gebit en gezonde spieren. Daarnaast heb je voldoende vitamine D nodig voor een goede afweerkracht (immuunsysteem) en heeft deze vitamine invloed op je welbevinden: een tekort kan leiden tot depressieve klachten.

De vitamine D-voorraad in je lichaam komt niet zozeer uit voeding; deze wordt aangemaakt wanneer je met ontblote huid in de zon loopt of zit. We komen echter steeds minder buiten en in ons deel van de wereld is de zon vaak niet krachtig genoeg om de aanmaak van vitamine D in voldoende mate op gang te houden. Je hoort dan ook geregeld in het nieuws dat mensen hier een tekort aan hebben.

Vitamine D komt het beste tot zijn recht wanneer er óók voldoende vitamine K1 en K2 voorhanden zijn. De eerste krijgen de meeste mensen wel voldoende binnen, maar dat geldt niet voor de laatste. Vitamine K2 vind je met name in gefermenteerde en dierlijke producten, en dan vooral in de vettige delen.

Een mogelijke aanvulling van vitamine D3 en K2

“Een mogelijke aanvulling van vitamine D3 en K2.” – Gertie Niesten

Het supplement Vitaily bevat vitamine D3 (cholecalciferol). Deze vorm maak je ook zelf aan, via je huid, dus je lichaam kan er gemakkelijk mee uit de voeten. Daarnaast bevat Vitaily vitamine K2 (als MK-7). Deze natuurlijke vorm van K2 blijft én langer aanwezig in het lichaam, én voert meer werk uit dan MK-4, een andere vorm van vitamine K2 die vaak in supplementen gebruikt wordt.

Het mooie van Vitaily vind ik dat het niet alleen vitamine D3 en K2 bevat, maar daarnaast nog tal van andere essentiële voedingsstoffen die mensen niet zelden tekort komen. Met Vitaily kies je daarmee in mijn ogen voor een goed doordachte combinatie van belangrijke voedingsstoffen. Wanneer je niet lekker in je vel zit of ziek bent lijkt me dat geen overbodige luxe, wanneer je gezond bent een goede stap om dat zo te houden.